Visie

Het Ondernemershuis Zeist creëert samen met haar bewoners een gezonde voedingsbodem en betrokken klimaat voor lokaal ondernemerschap.

Drie doelen Ondernemershuis Zeist

1. (Startende) Ondernemers faciliteren en versterken

2. Duurzaam, sociaal, betrokken ondernemerschap uitdragen

3. Bruisende netwerk functie voor de regio

We zien het Ondernemershuis als de gezonde voedingsbodem voor ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Een plek waar een rijke verscheidenheid aan lokale zelfstandigen, starters en maatschappelijke initiatiefnemers zich thuis voelen en kunnen groeien. Iedere ondernemer is toegewijd aan zijn eigen planten, maar draagt graag bij aan het gezamenlijk creëren van een vruchtbare tuin.

Dat betekent dat we elkaar, waar nodig, helpen bij het spitten, planten, snoeien, wieden en zaaien. We onderzoeken waarom de bieten van internet marketeer Pieter dit jaar niet opkomen en samen vieren we dat sociaal pionier Eline met haar project vette tomaten kan oogsten. En soms zitten we gewoon lekker op het bankje te genieten van de mooie plek, waar van alles groeit en bloeit. De oogst is belangrijk, want elke onderneming moet natuurlijk financieel gezond zijn en blijven. Maar het doorgaande proces van samen experimenteren, groeien en leren is minstens zo waardevol.

Wij geloven dat een plek als het Ondernemershuis Zeist, waar geven en delen even belangrijk is als hulp durven vragen en ontvangen, het gezicht van de samenleving kan zijn. Door het goede dat we in huis hebben te delen, worden we allemaal rijker.