EXPOsitie Kunst in het Ondernemershuis Zeist

Derde kunstEXPOsitie

Vier opeenvolgende weekeinden lang (dus zaterdag en zondag) was onze EXPO tussen 12 en 17 uur te bezoeken.
Daarnaast konden geïnteresseerden buiten de openingstijden om individuele of groepsbezichtiging vragen. 

Kunstenaars uit Zeist en omstreken krijgen tijdens de EXPO de mogelijkheid om voor een periode van één maand hun werk te tonen aan een breder publiek. Er wordt een groot scala aan stijlen en disciplines bij elkaar gebracht. Waardoor er een interessante setting ontstaat om de werken van lokale kunstenaars te komen bezichtigen.

Tijdens de derde EXPOsitie van 15 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 waren werken van Eveline van der Eijk,
Astrid Eijkelenboom, Liz van Munster, Frank Wijsmuller en Kees van der Velden te bezichtigen.

Eveline van der Eijk
Eveline van der EijkTextielkunst
Mijn textielkunst maak ik met de naaimachine door stoffen en garens te combineren met verschillende technieken.

Voor mijn textielkunst laat ik me inspireren door natuurlijke vormen en structuren.

Astrid Eijkelenboom
Astrid EijkelenboomFotografie
Mijn werk is overwegend abstract, omdat ik word gefascineerd door het spel van lijnen, vormen, patronen en kleuren.

Op dit moment houd ik me voornamelijk bezig met fotografie, waarbij ik dit spel vooral terugvind in natuur- en architectuurdetails.

Liz van Munster
Liz van MunsterSchilderes
Vaak begin ik zonder te weten wat ik ga doen, soms meen ik een duidelijk beeld te hebben maar in beide gevallen blijkt altijd weer dat het een proces is wat zichzelf vormt, waardoor ik iedere keer weer verrast word.
Frank Wijsmuller
Frank WijsmullerFotografie
Mijn werk is een zoektocht naar gevoel en emotie vanuit fotografie, waarbij ik platitudes vermijd. Het begint vaak met ‘gewoon mooi’, en als prettig gevoel is daar natuurlijk niets mee mis. Maar een verrassend beeld dat iedereen anders beleeft is voor mij de echte uitdaging.
Kees van der Velden
Kees van der VeldenSchilder
Hij experimenteert graag met schildertechnieken en wil in zijn schilderijen een persoonlijke wereld scheppen die ruimte laat voor een eigen interpretatie bij de kijker. Wat daarvoor nodig is, is een moment van aandacht. De schilder aan de ene kant en de kijker aan de andere kant bepalen op die manier samen de inhoud  van het werk.

Anders uitgedrukt: de kijker wordt via het schilderij uitgenodigd de eigen verbeelding aan te spreken en zo het beeld te scheppen.

Tijdens de tweede EXPOsitie van 10 maart 2018 t/m zaterdag 5 mei zijn werken van
Imanuel Maan, nummer dertien, Gerrit Peele en Kees van der Velden getoond.

Imanuel MAAN
Imanuel MAANSchilderijen
“Als inwoner van Zeist ben ik verheugd nu weer in mijn eigen woonomgeving te zien te zijn.” vertelt Maan.

“Toen ik de eer had Dick Bruna te spreken in zijn atelier, was zijn boodschap: ‘Iedereen heeft een talent’. Zo had hij een grote bewondering voor de bakker.

Door zijn bevlogen spreken, kreeg ik ook die bewondering. Ik was toen alleen nog twintiger en zoekend, maar juist die zoektochten, de pieken en de dalen met inspirerende gesprekken, maken ons leven terugkijkend veel waardevoller.”

“Toen ik jaren geleden ook Ans Markus aan de keukentafel bij haar thuis mocht spreken, werd me het me duidelijk: ook ik was geboren om te schilderen. Ben nog steeds blij dat dit soort ontmoetingen die je zo aan het denken zetten om betere keuzes te maken. Ik hoop dan ook dat ik zoals zij ook vooral een inspiratiebron voor anderen mag zijn.”

Van exposities in het Spiegelkwartier Amsterdam tot in zijn eigen galerie MAAN in Bilthoven, is Imanuel nu ook te zien in het Ondernemershuis Zeist.

-nummer dertien-
-nummer dertien-Fotografie
In de natuurfoto’s voor deze expositie is geprobeerd ‘ritme’ te vangen en die zo puur mogelijk weer te geven.

Deze stillevens zijn geïnspireerd door de stillevens uit de gouden eeuw, die veel symboliek bevatten en mooie voorwerpen tonen, die voor de artiest veel persoonlijke betekenis hebben.

Gerrit Peele
Gerrit PeeleBeelden
In zijn vrije werk Gerrit als beeldhouwer en werkt hij vanuit een vast omlijnd ontwerp. Hij haalt veel van mijn inspiratie uit de natuur om hem heen, soms zelfs uit de voor het blote oog onzichtbare natuur. Binnen een gestileerde vormgeving zoekt hij naar balans tussen materiaal en vorm, waarin beide tot hun recht komen, elkaar versterken en in schijnbare eenvoud tot de verbeelding spreken.

Daarnaast geeft hij cursussen volgens de eeuwenoude beeldhouwers / steenhouwers traditie. Er wordt gewerkt aan de hand van een individueel opgesteld programma, tot op elk niveau.

www.natuursteentijd.nl

Kees van der Velden
Kees van der VeldenSchilder
Kees van der Velde
Kees van der Velden is een kunstenaar met een grafische achtergrond. Hij maakt (vaak) abstracte kunst waarin hij speelt met kleuren, structuren en ritme. Vanuit het donker doemen werelden op, die half verscholen blijven.

Hij experimenteert graag met schildertechnieken en wil in zijn schilderijen een persoonlijke wereld scheppen die ruimte laat voor een eigen interpretatie bij de kijker. Wat daarvoor nodig is, is een moment van aandacht. De schilder aan de ene kant en de kijker aan de andere kant bepalen op die manier samen de inhoud  van het werk.

Anders uitgedrukt: de kijker wordt via het schilderij uitgenodigd de eigen verbeelding aan te spreken en zo het beeld te scheppen.

www.vanderveldenatelier.nl

Tijdens de eerste EXPOsitie in december 2017 en januari 2018 zijn werken van
Ellen Teunissen, Sóley Omarsdottir, Joke L.C. van Beeten en Kees van der Velden getoond.

Ellen Teunissen
Ellen TeunissenFotografische portretten
Ellen toont haar unieke fotografische portretten, geïnspireerd op klassieke werken van grote meesters
Sóley Omarsdottir
Sóley OmarsdottirPortretkunst
Soley Omarsdottir schept met haar vlotte, trefzekere manier van schilderen een vernieuwende inslag een vernieuwende visie op de portretkunst
Joke L.C. van Beetem
Joke L.C. van BeetemBeelden
Joke L.C. van Beetem presenteert een scala aan beelden uit marmer, die verrassen doordat de beelden haast van een ander materiaal gemaakt lijken door haar minutieuze bewerking.
Kees van der Velden
Kees van der VeldenSchilder
Kees schildert in een stijl die hij zelf half abstract noemt: zijn werk kent veel diepte, en laat de kijker de ruimte het werk met  zijn fantasie af te maken.

Afspraak maken

Het is ook mogelijk de EXPOsitie op een andere dag of tijdstip te bezichtigen.

Neem voor meer informatie over de Expo contact op met Kees via expo@ondernemershuiszeist.nl , 06-82385226 of onderstaand contactformulier.

Ik wil graag meer informatie over de EXPOsitie

Naam (verplicht)

Bedrijfsnaam

Email (verplicht)

Gevonden

Onderwerp

Bericht